Gå ikke glip af disse 13 hemmelige tricks til at få færre trådbrud.

Gå ikke glip af disse 13 hemmelige tricks til at få færre trådbrud.

tips og tricks indenfor maskinbroderi

Kender du det? Du har 500 caps, t-shirt eller tasker der skal være klar og din maskine bliver ved med at lave trådbrud. Her er en liste med 13 grunde til det kan ske.

  1. Forkert indstilling af trådspændingen
    Forkert indstilling af trådspændingen kan forårsage der bliver indført for lidt tråd i materialet. Hvis du har indstillet for lav materialetykkelse, kan tråden blive løs og man vil kunne se undertråd på oversiden af broderiet. Hvis du har valgt for høj materialetykkelse, kan det resultere i trådbrud og ingen synlig undertråd på bagsiden af broderiet.
  2. Løse rammearme
    Armene skal sidde fast. Hvis du kan bevæge armene lidt fra side til side, skal de strammes ordentligt. Løse arme kan resultere i trådbrud og ujævnt broderi.
  3. Løs ramme
    Rammen skal sidde fast på maskinen og må ikke kunne flytte sig på nogen måde.
  4. Undertråds spændingen
    Spolen skal være korrekt justeret og altid rengjort. Husk at give en dråbe olie ved griberen så spolen kan køre gnidningsfrit rundt.
  5. Stoffet er for løst indrammet
    Vælg altid den mindste ramme, der passer til det du skal brodere og stram materialet hårdt op så det ikke kan bevæge sig under broderingen. Husk at vælge det rigtige vlies, til at støtte dit broderi.
  6. Centreret stingplade
    Vær sikker på du har den rigtige stingplade på maskinen, når du skifter mellem almindelige rammer og caps udstyr. Husk at gøre rent under stingpladen.
  7. Nåleskift
    En nål holder til ca. 8 timers broderi. Udskift regelmæssigt, da en gammel nål kan forårsage både trådbrud og maskinskade.
  8. Tætte og korte sting
    Mange korte eller tætte sting kan forårsage trådbrud. Sørg for at dit design ikke har for mange korte sting, da det kan gøre, at maskinen laver falske trådbrud.
  9. Trådning af maskinen
    Sørg for at alle trådene er trådet korrekt fra keglen til nålen. Fjern eventuelt skidt der kan forhindre tråden i at løbe korrekt.
  10. Trykfodshøjde
    Sørg for, at trykfoden er indstillet korrekt i forhold til materialet.
  11. Nåledybde og griberindstilling.
    Hvis du ved et uheld køre i rammen med en nål, kan du få forskubbet griberindstillingen eller nåledybden. I dette tilfælde kontakt din servicetekniker, eller tjek manualen for de korrekte indstillinger.
  12. Hold maskinen ren
    Sørg for altid for at holde din maskine ren og sørg for den bliver smurt. Brug trykluft hvis det er muligt.
  13. Designfiler og kolonnebreddejustering.
    Ofte oplever vi at det er designfilen der ikke er lavet korrekt.